ihya.com Sevgi dolu gül bahçesi



Archive - Eki 2016

Tarih

Ekim 31st

KPSS'siz Özel harekat polisi alımında, terhis süresi şartı kaldırıldı.

676 sayılı KHK, 29 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Bu KHK'da, KPSS'siz özel harekat polisi alımı maddesinde düzenleme yapıldı. Daha önceki düzenlemede yer alan terhis tarihinden itibaren 36 aydan fazla süre geçmemiş olmak şartı kaldırdı

YENİ HÜKÜM

"Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, yirmisekiz yaşından gün almamış olmak kaydıyla, en az lise veya dengi okul mezunları, Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları ile polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir. Bu fıkra kapsamında alınacak olanların eğitim süresi ve eğitim şekline ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar Bakanlık tarafından belirlenir."

ESKİ HÜKÜM

Ekim 29th

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır. Adaylar tercihlerini, Haziran- Temmuz 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, Haziran 2018 tarihinde saat 10:00'dan itibaren erişime açılacak, Temmuz 2018 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir.

Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2018/7 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, saat 10:00'dan itibaren internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

KPSS 2018/7 Tercih Kılavuzu

Ekim 26th

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca istihdam edeceği, Sağlık Bakanlığı KPSS-2018/6 Tercih Kılavuzunda yer alan kadrolu pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, Ekim 2018 tarihinde saat 17:35’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

KPSS-2018/6 Yerleştirme Sonuçları Tıkla Öğren

Ekim 23rd

Görevde yükselmedeki yeni dönem, kamuya girişe de yansır mı?

FETÖ'nün bu ülkeye ve insanına yaptığı alçaklık uzun yıllar etkisini sürdüreceğe benziyor. Nitekim her geçen gün kamu personel alım sisteminde yeni yeni tedbirler alınıyor. Bu tedbirlerden ilki sözleşmeli öğretmen alımındaki sözlü sınavdı. Görünen o ki sözlü sınav kamuya personel alımlarında ve alınan personelin yükselmelerinde yaygınlaştırılacaktır.

Şimdi de görevde yükselme ve unvan değişikliği uygulamasında bütün unvanlar için sözlü sınav getirilerek yeni bir tedbir daha uygulamaya konuldu. Bu değişiklik, görevde yükselme ve unvan değişikliği sistemini kökünden değiştirmiştir.

Ekim 22nd

MEB, şehit ve gazi yakınlarını hizmet puanına göre öğretmenliğe atayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden aldığımız bilgiye göre; 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında Temmuz 2014 tarihi itibariyle devlet memurluğuna atanmış, kamu kurumlarında halen görev yapan ve de öğretmenlik mesleğine atanma yeterliliğine sahip şehit ve gazi yakınlarına bir defaya mahsus olmak üzere öğretmenliğe atanma hakkı verilecek.

Başvuranların tümü, Bakanlığın en fazla ihtiyaç duyduğu yerlere, memuriyette geçen hizmet süreleri esas alınarak ve kurayla atanacaklar.

Müracaatlar 27 Ekim - 2 Kasım 2016 tarihleri arasında alınacak.

MEB konuyla ilgili resmi açıklamayı Pazartesi günü yapacak.

Ekim 17th

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Ekim Pazar günü saat 09.30'da başlayan KPSS Ön Lisans sınavı ile ilgili tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.KPSS önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavına giren binlerce aday Pazar günü memur olabilmek için ter döktü. Adaylar toplam 120 soru çözerken özellikle sosyal medyada sinava girenler bazı soruların hatalı olduğunu dile getirdiler.

Pazar günü yapılan ve 2 yıllık üniversite mezunlarının memur olabilmek için heyecanla beklediği 2018 KPSS Önlisans sınavı sona erdi. Adayların sınav çıkışı bir kısmının moralinin bozuk olduğunu dile getirirken bazıları da sorulardan birkaçının hatalı olduğunu dile getirdi. Bu da KPSS önlisans Ekim iptal edilecek mi? Sorusunu adayların akıllarına getirdi. ÖSYM konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

KPSS İPTAL OLACAK MI?

Ekim 16th

Ekim 2018 tarihinde uygulanan 2018-KPSS Ön Lisans Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına,Ekim 2018 tarihinde saat 20:00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

2018-KPSS Ortaöğretim Düzeyi’nde kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

2018-KPSS Ön Lisans Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı

2018 Önlisans KPSS soruları nasıldı? KPSS sınav soruları zor mu kolay mıydı? İşte ÖSYM'nin düzenlediği 2018 KPSS memurluk sınavı ile ilgili tüm yorumlar.

2018 KPSS soruları nasıldı? 16 Ekim pazar günü yapılan genel kültür ve genel yetenek sınavları 2018 KPSS önlisans yorumları kpss2018.net'te.

Önlisans KPSS sınavı bugün yapıldı. KPSS sabah oturumunda adaylar genel kültür ve genel yetenek sınavlarında ter döktü. 2018 KPSS Türkçe soruları nasıldı zor mu kolay mıydı?, Önlisans KPSS Matematik soruları nasıldı zor mu kolay mıydı? , KPSS Tarih soruları nasıldı zor mu kolay mıydı?, 2018 KPSS Coğrafya soruları nasıldı zor mu kolay mıydı?, 2018 KPSS Vatandaşlık Bilgisi soruları nasıldı zor mu kolay mıydı? KPSS Güncel Konular soruları nasıldı?

Memur adayları genel kültür ve genel yetenek sınavlarıyla ilgili yorumlarını kpss2018.net'ten paylaşıyor.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) önlisans oturumu başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen, KPSS'nin önlisans mezunlarına yönelik oturumu, saat 09.30'da başladı.

Adaylar, sınavda 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testlerini 120 dakikada yanıtlayacak.

Ekim 14th

2018 yılı KPSS Önlisans sınavı bu hafta sonu, Pazar günü yapılacak. Sınav saat 09:30'da başlayacak.

Sınav süresi iki saat yani 120 dakikadır.

SINAVA GİRERKEN OLMASI GEREKEN İKİ BELGE

1- Sınav giriş belgesi: Sınava girecek adayların, sınav giriş belgelerini https://ais.osym.gov.tr adresinden indirmeleri gerekmektedir. İndirilen sınav giriş belgesinin üzerinde, adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Bu belge olmadan sınava girilemeyecektir. Belgeyi yazıcıdan dökerken fotoğrafın çıkmasına özellikle dikkat edilmelidir. Bu belgenin ön veya arka yüzünde hiçbir işaretleme yapılmamalıdır. Hiçbir aday sınav giriş belgesi dışında yer alan başka bir salonda sınava giremeyecektir. Bu nedenle yanlışlık olmaması için sınava gireceğiniz yerin iyice belirlenmesi gerekmektedir.

Kasım 2018 Tarihinde yapılacak olan 2018 Kamu Personel Seçme Sınavı ( 2018 KPSS - Ortaöğretim ) Sınavında görev almak isteyen Tüm Öğretim Üyesi ve Öğretmenlerin Görevli İşlemleri Sisteminden Görevlendirme Tercih İşlemlerini;

Başlangıç Tarihi : Ekim 2018 saat 16:10
Bitiş Tarihi : Ekim 2018 saat 10:00

Belirtilen süreler içerisinde yapmaları gerekmektedir.

2018 KPSS Lise sınavı görev başvurusu için tıklayınız

Ekim 13th

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün sözleşmeli personel pozisyonlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır. Adaylar tercihlerini, Haziran 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, Haziran 2018 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2018/6 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, Haziran 2018 tarihinde saat 15:00'den itibaren internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

KPSS-2018/6 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Tercih Kılavuzu İndir

Ankara Valiliği, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girecek olan ve nüfus cüzdanlarını kaybeden adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin sınav günlerinde de açık tutulacağını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekim Pazar ve Kasım Pazar günlerinde yapılacak 2018 KPSS (Ön lisans / Ortaöğretim) adaylarından, nüfus cüzdanını kaybeden veya yeniden çıkartmak isteyenler için nüfus müdürlükleri açık tutulacak.

Söz konusu tarihlerde, İl Nüfus Müdürlüğü ile Altındağ, Beypazarı, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Polatlı, Sincan, Şereflikoçhisar ve Yenimahalle ilçe nüfus müdürlükleri 07.00-10.15 saatlerinde adaylara hizmet verecek.

KPSS Giriş Yerleri Tıkla Öğren

Ekim 11th

ÖSYM, KPSS Ortaöğretim oturumunun başlama saatinin 10.00 olarak değiştirildiğini duyurdu.

ÖSYM'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak KPSS Ortaöğretim oturumunun 09.30 olarak belirlenen başlama saatinin, 10.00 olarak değiştirilmesine karar verildiği kaydedildi.

KPSS Ortaöğretim sınav giriş yerleri tıkla öğren

Ekim 6th

Ekim 2018 tarihinde uygulanacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı Ön Lisans adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atama işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

KPSS Ön Lisans Sınav Giriş Belgeleri İndir

Temel Kurallar için Tıklayınız