ihya.com Sevgi dolu gül bahçesi



Archive - Mar 2016

Tarih

Mart 31st

KPSS'nin bütün oturumlarına girmek isteyen aday kaç lira ödeme yapacak. 2018 KPSS Başvuru Ücreti Hangi Bankaya Yatırılacak Ödeme Yöntemleri açıklandı.

KPSS kredi kartı ile harç ödeme işlemi için tıklayınız

KPSS Yapılan başvurular Mart'a kadar devam edecek. KPSS'nin bütün oturumlarına girmek isteyen bir aday kaç lira ödeme yapacak.

ÖSYM tarafından, adayların sınav ücretlerini ödemelerinde kolaylık sağlamak üzere yeni bir uygulama hayata geçirilecektir. Sınava başvuracak adaylar sınav ücretlerini kredi kartları ile ÖSYM’nin internet sayfasında bulunan “ÖDEMELER” alanından banka şubelerine gitmeden ödeyebileceklerdir.

Mart 22nd

Lisans (4 yıllık) için KPSS başvuruları devam ediyor. KPSS başvurusu başladı haberlerinin yayılması, lise ve önlisans adaylarını da harekete geçirdi. Öyle ki para bile yatıran adaylarımız var.

Şuan sadece lisans başvuruları var

Lisans mezunları için KPSS temmuzda yapılacak ve bu sınavın başvuruları Mart'ta başlamış olup, Mart gecesi 23.59'da sona erecek.

Lisansa başvuranlar lise ve önlisansa başvuramaz

Kılavuzda da açıkça yazdığı üzere bir kişi aynı yıl içinde sadece tek düzeyden sınava girebilir. Yani şuan devam eden lisans KPSS'ye başvuranlar daha sonra 2018 KPSS için lise veya önlisans düzeyinde başvuramazlar. ÖSYM sistemi bu durumu engeller.

Bu hafta lisans için para yatıran liseliler bile var

Şubat ayında yapılan KPSS Genel Yönetmelik değişikliğinde Genel Yönetmeliğe eklenen madde şu şekildeydi;

"Geçici Madde 10 - (A) grubu kadrolara ilişkin sınav başvurularında kullanılan 2016 KPSS puan türlerinin geçerlilik süresi bir yıldır." Bu hüküm 2016 KPSS kılavuzunda da yer alıyor.

Peki bir puanın A Grubuna yönelik puan olup olmadığı nasıl anlaşılacaktır?

Genel Yönetmeliğin 2 nci maddesinde;

"A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

Mart 19th

2018 Lisans KPSS başvuruları Mart tarihleri arasında yapılacak. Birden fazla lisans diploması sahibi olan adayların başvuru durumunu inceleyelim.

Daha önceki yıllarda örneğin; Hem çevre mühendisliği hem de orman mühendisi olan bir aday sisteme kendisini sadece bir diploma ile tanıtabilmekteydi. Bunun sonucunda da diğer bölümden alım olduğunda tercih yapabilmek için adaylar sistemdeki bölüm bilgisini değiştirmek zorunda kalmaktaydı. Bu değiştirme için dilekçe ücreti alınmaktaydı. Ayrıca belli tarihler arasında güncelleme imkanı verilmekte ve bu tarihler kaçırıldığında adayların tercih imkanı kalmamaktaydı.

Şimdi kılavuzda ne yazıyor?

Mart 18th

Lisans düzeyinde eğitim görenlerin başvurabileceği Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) 2018 için başvuruları başladı. KPSS başvurusu ve 2018 KPSS ücreti için detaylı bilgileri sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüzbinlerce kişinin kurduğu, kamu dairelerinde memuriyet hayalinin bir eşiği olan 2018 KPSS için Lisans başvuru tarihi bugün başladı. Peki 2018 KPSS ücreti ne kadar olacak? Başvuru tarihi ne zaman sona erecek? Merak edilen tüm soruların cevabını sayfamızın detaylarından inceleyebilirsiniz...

KPSS'YE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Soru: Önlisans muhasebe bölümü mezunuyum ve 2016 önlisans KPSS'ye gireceğim. Aynı zamanda dört yıllık işletme bölümünden de 2017 Şubat'ta mezun olacağım. 2017 KPSS'ye de girmek istiyorum, iyi puanlar alamazsam 2018 KPSS'ye de girmek istiyorum. 2016 önlisans puanımı ne zamana kadar kullanabilirim?

Adayların KPSS başvurularında sıklıkla aklına takılan bir konu da fotoğraftır. Sınav günü herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için adayların bu hususa dikkat etmesi gerekmektedir.

Kılavuzda ifade edilen "geçerli fotoğraf" nedir?

Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır. Geçerli fotoğrafı ve geçerli eğitim bilgisi bulunan adaylar başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.

Geçerli bir fotoğrafı bulunmayan adaylarne yapacaklardır?

Mart 17th

KPSS'ye giren her bölüm mezununa kadro açılıyor mu? 2016 KPSS puanı olan bir çok aday atanma umuduyla bekliyor. Mayıs'ta yapılacak olan 2018 KPSS ile birlikte 2016 puanlarının geçerliliği sona erecek ama işsizlik ve genç işgücünün sömürülmesi sona ermeyecek. Bölümünden alım olmayanlar ya da az alım olan adaylar ise emeklerinin boşa gitmesi hususunda daha da kaygılılar.

KPSS'ye her giren kamuya atanabilir mi?

Maalesef. Sınava girmek ve puan almak atanmak için yeterli değildir. Çünkü aday sayısından çok daha az personel alımı olduğu için sınav yapılmaktadır. İşe girme talebi kadar personel alımı olsaydı zaten sınava ihtiyaç duyulmazdı. Bu yüzden alanlarında en yüksek puanları alan adaylar atanabilmektedir.

Kamu kurumları neye göre personel alıyor?

2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Ön Lisans), ön lisans düzeyinde Ekim 2018 tarihinde, ortaöğretim düzeyinde Ekim 2018 tarihinde, 2018-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans kapsamında uygulanacak olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) ise Kasım 2018 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurma işlemleri (DHBT’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar dâhil), Ağustos 2018 tarihlerinde yapılacaktır. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.trİnternet adresinde yayımlanacaktır. Başvuru süresi uzatılmayacaktır.

Adayların birden fazla öğrenim düzeyinde KPSS’ye girmeleri mümkün değildir. Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans sınavıyla ilgili kılavuz ayrıca hazırlanacak ve adaylara duyurulacaktır.2018-KPSS Lisans’a son başvuru tarihi olan Mart 2018 tarihi itibarıyla lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, ön lisans veya ortaöğretim düzeyinde yapılacak sınava başvuramazlar.

2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Okul Öncesi Öğretmenliği Alan Bilgisi Testi Konu Dağılımı ve Örnek Soruları Yayımlandı mı?

2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans başvuruları, Mart 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılacak ÖABT sınav alanlarına Okulöncesi Öğretmenliği alanı da eklenmiştir. İlk defa uygulanacak olan bu sınavın kapsamının belirlenmesi amacıyla testin konu dağılımını belirlemiş olup sınava girecek adayları bilgilendirmek amacıyla testte yer alacak sorulara ilişkin örnek sorular hazırlanmıştır.

2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Kılavuzu Lisans

KPSS lisans başvuruları başladı ve Mart akşamı 23.59'a kadar devam edecek. 1 milyondan fazla kişinin başvurması bekleniyor. Ancak bir çok aday aylardır KPSS'ye hazırlandığı halde hangi oturumlara gireceğini ve kaç oturuma başvuracağını bilmiyor.Peki KPSS'de kimler hangi oturumlara girecek? (A grubu, B grubu, PMYO, Öğretmenlik, Din hizmetleri)

2018 KPSS puanının kullanım alanları

1- B grubu alımlar

2- A grubu alımlar

3- Öğretmenlik alımları

4- Din hizmetleri atamaları

5- Polisliğe giriş (POMEM)

B grubu alımlar ve girilecek oturumlar

A grubu alımlar(müfettiş, uzman, kaymakam) haricindeki alımlar B b grubu alımlardır. Bu alımlarda memur, VHKİ, bilgisayar işletmeni, teknisyen, tekniker, ebe, hemşire, sağlık memuru, veteriner, şoför, kaloriferci gibi unvanlara atama yapılmaktadır.

Mart 16th

KPSS'nin bütün oturumlarına girmek isteyen aday geçen yıl 220 lira ödeme yapmıştı.

KPSS başvuruları yarın başlayacak. Yapılan başvurular Mart'a kadar devam edecek. KPSS'nin bütün oturumlarına girmek isteyen bir aday kılavuzda açıklanan miktarı yatırmak zorunda.

SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

2018-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, ÖABT başvuruları, Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak olup ücret ödeme için son gün, Mart 2018 tarihidir.Geçen yıl;

Genel Yetenek-Genel Kültür : Mayıs 2018, Saat: 10.00, 130 dakika, 60,00 TL
Eğitim Bilimleri : Mayıs 2018, Saat: 14.30, 100 dakika, 60,00 TL
Kamu Yönetimi : Mayıs 2018, Saat: 10.00, 50 dakika, 40,00 TL
Uluslararası İlişkiler : Mayıs 2018, Saat: 11.00, 50 dakika, 40,00 TL
İşletme : Mayıs 2018, Saat: 14.30, 50 dakika, 40,00 TL

2018 KPSS Lisans Sınavına hangi aday hangi düzeyden girecek? Adayların, 2018 KPSS'ye hangi düzeyden gireceği belli oldu.

2018 KPSS Lisans sınavında yer alan açıklama şu şekildedir:

"1.4 2018-KPSS LİSANS sadece lisans (dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim) programlarından mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir. Bu kılavuz sadece bu sınavın kural ve işlemlerini kapsamaktadır. Yüksek lisans veya doktora derecesini almış olanlar, başvurularını lisans diplomasını aldıkları alandan yapacaklar, daha sonraki tarihlerde atanmak üzere tercihlerini belirlerken bu alanı göz önünde tutacaklardır.

2018 KPSS Başvurularında Yenilik: A Grubu Adayların Sınava Gireceği İller Sınırlandırıldı.

Daha öncesinde ikamet ettiği illerde A Grubu Alan Sınavına giren adaylar artık ÖSYM'ce belirlenen illerde bu sınava girebilecek, ÖABT'de ise durum değişmedi.

KPSS Kılavuzunda ifade şu şekildedir:

"KPSS ALAN BİLGİSİ/ÖABT/ SINAV MERKEZLERİ:

Mayıs 2018 tarihinde sabah ve öğleden sonra iki oturumda yapılacak KPSS ALAN BİLGİSİ sınavları ile Temmuz 2018 tarihinde yapılacak ÖABT sınav merkezleri aşağıda yer almaktadır:

010 ADANA

062 ANKARA/ÇANKAYA

070 ANTALYA

160 BURSA

210 DİYARBAKIR

250 ERZURUM

260 ESKİŞEHİR

270 GAZİANTEP

341 İSTANBUL 1 (Kadıköy, Maltepe, Ataşehir)

343 İSTANBUL 3 (Beyoğlu/Şişli/Beşiktaş/Kağıthane/Sarıyer)

352 İZMİR/KUZEY (Karşıyaka/Bornova/Çiğli)

380 KAYSERİ