10 Mart 2016 tarihli konular

10 Mart 2016 tarihli konular

KPSS 2018 öğretmenlik tercih kadroları açıklandı mı?

  • kpss



KPSS Öğretmen kadroları yayınlandı. Şubat 2018 tarihinde yapılacak olan 2018 yılının KPSS öğretmenlik kadroları ve MEBBİS Tercih robotunun linkini kpss2018.net'te bulabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen kadrosuna yapacağı atama için başvurular başladı. Öğretmen atamaları tercih edilecek okullar listesi.

KPSS 2018 öğretmenlik tercih kadroları tıkla indir

KPSS 2018 öğretmenlik tercih kılavuzu tıkla indir

KPSS 2018 öğretmenlik tercih işlemleri tıkla başla

MEB, öğretmen kadrosuna yapacağı atama için başvurular başladı. Kadroların okullara göre dağılımı açıklandı.

KPSS 2018 öğretmenlik tercih robotu tıkla indir

  • kpss



Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı sözleşmeli öğretmenlik kadroları için başvurular devam ediyor. 2 Mart Cuma günü başlayan öğretmen atamaları için başvurular 8 Mart'a kadar devam edecek. Peki sözleşmeli öğretmenlik başvuruları nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik için başvuru şartları neler?

KPSS 2018 öğretmenlik tercih robotu tıkla indir

KPSS 2018 öğretmenlik tercih kılavuzu tıkla indir

KPSS 2018 öğretmenlik tercih işlemleri tıkla başla

KPSS 2018 sözleşmeli öğretmenlik yerleştirme sonuçları tıkla öğren

  • kpss



Tercih başvuruları gerçekleştirilen öğretmen atama sonuçları açıklandı. Peki, öğretmen atama sonuçları nasıl öğrenilir?

KPSS 2018 sözleşmeli öğretmenlik yerleştirme sonuçları tıkla öğren

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak için gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlik için yapılan tercihler sona ermişti. Tercih başvurusu yapan öğretmenlerin heyecanla beklediği atama sonuçlarını açıklandı. Peki, sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları nasıl öğrenilir?

KPSS (Kamu personeli seçme sınavı) hakkında bilgiler

  • kpss



KPSS, kamu kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın genel adıdır.

Cumartesi Sabah

Genel Yetenek, Genel Kültür

Yabancı Dil

Cumartesi Öğleden Sonra

Eğitim Bilimleri

Pazar Sabah

Hukuk

İktisat

İşletme

Maliye

Muhasebe

Pazar Öğleden Sonra

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Ekonometri

İstatistik

Kamu Yönetimi

Uluslararası İlişkiler den oluşmaktadır.

Müracaat edilen alana göre bu sınavlardan bir kısmına girmek gerekmektedir. Genel kültür ve genel yetenek sınavlarına ise girmek zorunludur.

A Grubu Kadro Nedir?

Mesleklerle ilgili kadrolar A grubu kadrolardır.

KPSS 2018 ortaöğretim önlisans sınav tarihi ne zaman?

  • kpss



Binlerce memur adayının gözü 2018 KPSS'de. KPSS tarihi ne zaman? Önceki yıllarda KPSS’de çıkan sorular hangileri? Memurluk için birçok mesleğin kapısını açan KPSS adayların sınavların başvuru sürecini yakından takip etmek için haberimizi okuyabilirsiniz.

İyi bir puan alıp devlet kadrolarına atanmak için yüz binlerce adayın hazırlandığı KPSS sınavının yapılmasına 6 ay kadar bir süre kaldı. Adaylar sınava girebilmek için yapacakları, sınav ve başvurunun tarihini merak etmeye başladı.

KPSS SINAV VE BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU

2018 KPSS Önlisans sınavı başvuruları Mart 2018 tarihleri arasında/Sınav Ekim 2018,

2018 KPSS Ortaöğretim sınavı başvuruları Mart 2018 tarihleri arasında/Sınav Ekim 2018,

KPSS'DE ÇIKMIŞ SORULAR

KPSS ortaöğretim önlisans nedir?

  • kpss



Devlette memur ya da sözleşmeli görevlerde çalışabilmeniz için KPSS’ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) girmeniz gerekmekte. Bu yazımızda sıkça sorulan soruların başında yer alan Ortaöğretim (Lise) KPSS – Ön lisans KPSS hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağız.

B grubu memurluk kadroları nelerdir? B grubu memurluk için hangi sınava girmek gerekir?

B grubu memurlukları için Lise KPSS’sine girmek gerekir. Peki B grubu memurluk nedir? A grubu meslekleri olarak kabul edilen kariyer meslekleri kadroları dışında kalan memurluk tipidir: psikolog, avukat, hizmetli, Kaloriferci, şoför, sekreter gibi…

Ortaöğretim KPSS – Ön Lisans KPSS hangi yıllarda yapılır?

KPSS 2018 ortaöğretim önlisans soruları yayımlandı mı?

  • kpss



Ekim Cumartesi ve Ekim Pazar 2018 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Önlisans ve Ortaöğretim sınavları soru ve cevapları yayımlandı. Soru ve cevaplar için başlığa tıklayınız.

KPSS 2018 ortaöğretim önlisans soruları tıkla indir

2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)Ortaöğretim/Önlisans Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının Yayımlanması.Ekim 2018 tarihinde ön lisans düzeyinde, Ekim 2018 tarihinde ortaöğretim düzeyinde iki oturumda tamamlanan 2018-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Sınavının temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

KPSS 2018 Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Soruları Açıklandı mı?

  • kpss



2018 Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT):Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının Yayımlanması

Temmuz 2018 tarihinde yapılan 2018 Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)Sınavının temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

KPSS 2018 Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Soruları Tıkla İndir

ÖSYM Başkanlığı, 2018 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Temel Soru Kitapçıklarında yer alan soruların yüzde 10’unu yayımladı. Sınav sorularının tamamı ise ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden 10 gün süreyle sadece ilgili sınav oturumuna başvuran adayların erişimine açılacak.

KPSS 2017 lisans soruları ve cevapları yayımlandı mı?

  • kpss



2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik: Temel Soru Kitapçıklarında Yer Alan Soruların %10'unun Yayımlanması ve ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden Adayların Erişimine Açılması

KPSS 2017 lisans soruları ve cevapları tıkla indir

Sınav sorularının %10'undan oluşturulan Temel Soru Kitapçıklarına aşağıdaki bağlantılardan erişilebilecektir. Sınav sorularının tamamı ise ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sisteminden 10 gün süreyle sadece ilgili sınav oturumlarına başvuran adayların erişimine açılacaktır. İlgili sınav oturumlarına başvuran adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden TC Kimlik Numaraları ve kişisel şifreleri ile başvurmuş oldukları sınav oturumlarının sorularının tamamına erişebileceklerdir.

KPSS ortaöğretim önlisans soruları aynı mı fark nedir?

  • kpss



KPSS ortaöğretim önlisans soruları dağılım olarak sınavlarda aynı şekilde yer almaktadır.2018 KPSS Sınavı 2 yılda bir olan (çiftli yıl) sınavıdır ve KPSS B olarak ifade edilir.

2018 KPSS Önlisans ve lise Ekim ayına alındı geçen dönemlerde Eylül ayında yapılıyordu, bu puanlar iki yıl geçerli olacak. Bu süreçte adayların öğrenim düzeyi yükseldiğinde bile girdikleri öğrenim düzeyinden tercih yapabilirler.

Lise ve önlisans için soru ağırlığı ve soru tarzı

2018 KPSS Sınavına girecek adaylar için KPSS Konu dağılımları, yüzdelik ağırlıkları sizler için derledik. 2018 KPSS Başvuru Kılavuzunda Konu dağılımlarını değişmezse 2018 KPSS’de, aşağıdaki tablolardan verilen Konu dağılımlarına göre soru gelecek.

KPSS’de Önlisans ve Ortaöğretim İçin Hangi Puan Türleri Gereklidir?

  • kpss



KPSS sonuçlarını esas alma durumunda olan kamu kurum ve kuruluşlarının B grubu kadro niteliği taşıyan tüm kadrolu ve sözleşmeli personel alımlarında önlisans düzeyi için KPSS P93 ve ortaöğretim içinse KPSS P94 puanını kullanacaklardır.

KPSS’ye Kimler Girebilir?

KPSS (Ortaöğretim / Önlisans) ortaöğretim okullarından veya önlisans programlarından (lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir. Adayların, B Grubu Kadrolar için ÖSYM’ce gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibariyle sınava girdikleri öğrenim düzeyinde mezun durumda olmaları şarttır.

KPSS’ye Neden Girilmelidir?

KPSS 2018 ortaöğretim önlisans konu dağılımı ve soru sayısı

  • kpss



Bilindiği üzere KPSS, devlet memuru olmak isteyenlerin girmesi gereken, hatta bazı özel kuruluşların da işe alım sürecinde asgari düzeyde şart koştuğu bir sınavdır. 2018 yılında, her iki yılda bir olan KPSS sınavı da yapılacaktır. KPSS kendi içinde KPSS A, KPSS B, EKPSS, DHBT ve ÖABT diye ayrılır. Bu yılki KPSS B; lisans, ön lisans ve lise düzeyinde yapılacaktır. Diğer sınavlar alan sınavları olduğu için KPSS 2018 konu dağılımı ve puanlamaya etki eden yüzdelik dilimleri farklılık gösterir.

Çift seneli yıllarda yapılan KPSS sınavları oldukça önemli olmaktadır. Çünkü Merkezi Atama bekleyen Lisans mezunları sadece çift seneli yıllarda yapılan KPSS’de aldıkları puanlarla atanabilmektedir. 2014 kpss, 2016 kpss, 2018 kpss gibi..

KPSS 2018 ortaöğretim önlisans sınavına kimler girebilir?

  • kpss



Lise okuyan öğrenciler Kpss‘ye girer mi? Soruları üzerine Ortaöğretim KPSS Sınavı hakkında bu yazıyı yazmayı uygun bulduk.

Lise Okuyan öğrencilerin hepsi olmasa da belli lise sınıflarında okuyan öğrenciler isterlerse 2018 KPSS Sınavına lise düzeyinden girebilirler.

B grubu memurluk kadroları için KPSS çift yıllarda yapılmaktadır ve puanlar 2 yıl boyunca geçerlidir. Bu iki yıllık süreç içinde kurumsal alımlar dışında 4 tane merkezi yerleştirme yapılmakta ve bunlar Kasım ile Haziran aylarında olmaktadır.

Lise mezunları KPSS’de Genel Yetenek(Türkçe Matematik ) ile Genel Kültür(Tarih, Coğrafya ve vatandaşlık ) sorularını cevaplar ve Lise Atamaları P94 puanı ile yapmaktadırlar.

Mezun olmayan Öğrenciler lise düzeyinden KPSS’ye girilebilir mi?

Top