11 Mart 2016 tarihli konular

11 Mart 2016 tarihli konular

KPSS 2018 ortaöğretim önlisans atamaları ne zaman?

  • kpss



2018 ortaöğretim önlisans KPSS Ekim’de yapılacak. Sınav diğer yıllara göre daha erken yapılacağı için 2018-1 merkezi memur yerleştirme takvimi de DPB tarafından açıklandı.

ÖSYM Başkanlığı Yönetim Kurulunun almış olduğu karar gereği 2018 yılı Lisans KPSS sonuçları Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak olup, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 11 inci maddesi gereği, 2016 yılı KPSS sonuçları bu tarihe kadar geçerli olmaya devam edecektir. Bu husus dikkate alarak hazırlanmış olan 2018 yılı KPSS yerleştirme takvimine aşağıda yer verilmiştir.

KPSS 2018 ortaöğretim önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

  • kpss



Ekim Cumartesi ön lisans, Ekim 2018 Pazar sabahı ortaöğretim düzeyinde yapılan 2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (2018-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) sonuçları açıklandı. Sonuçlar için başlığa tıklayınız.

2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans Sonuçlarının Açıklanması

Ekim 2018 tarihlerinde: yapılan 2018-KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınavlarınındeğerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Sınavların sonuçları, Kasım 2018 gününden itibaren ÖSYM'nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

Adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

KPSS 2018 ortaöğretim önlisans tercih kılavuzu açıklandı mı?

  • kpss



ÖSYM'den 2018 KPSS/2 tercih kılavuzu ve yerleştirmeleri konusunda yeni bir açıklama geldi.

ÖSYM yaptığı açıklama ile Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2018/2 Tercih Kılavuzunu paylaşıma açtı. Memur adayları açıklama sonrasında ÖSYM'nin sitesine akın etti.2018 KPSS/2 Yerleştirme için nefesler tutuldu. ÖSYM yaptığı açıklama ile Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2018/2 Tercih Kılavuzunu paylaşıma açtı. ÖSYM Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması ile ilgi resmi sitesinden duyuru yaptı.

KPSS 2018 ortaöğretim önlisans tercih kılavuzu indirmek için tıklayınız

KPSS 2018 ortaöğretim önlisans yerleştirme sonuçları açıklandı mı?

  • kpss



KPSS tercih ve yerleştirme sonuçları açıklandı. Milyonlarca adayın sabırsızlıkla beklediği KPSS tercih ve yerleştirme sonuçlarını sayfamızdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz. KPSS tercih ve yerleştirme sonuçları detayları kpss2018.net'te...

KPSS 2018 ortaöğretim önlisans yerleştirme sonuçları tıkla öğren

KPSS 2018 ortaöğretim önlisans yerleştirme sonuçları sayısal bilgiler tıkla öğren

KPSS Tarih ve Eğitim Bilimleri Testinde sınav konuları değişti

  • kpss



KPSS sınav kılavuzu ÖSYM tarafından bugün yayımlandı.

Sınav konularında, 2014 KPSS sınav kılavuzuna göre değişiklikler bulunmaktadır.

ÖSYM, 2014 KPSS Tarih testinde yaşanan büyük olaydan sonra, Tarih testinin içeriğini daha da ayrıntılandırarak değiştirdi.

Yine Eğitim Bilimleri testinde, konuların yüzdelik ağırlığı değişmiştir.

İŞTE 2014 VE 2015 KILAVUZLARINA GÖRE SINAV KONULARI VE AĞIRLIKLARI

KPSS ve ÖABT branş sıralaması yayımlandı mı?

  • kpss



KPSS A Grubu ve öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları, ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden paylaşılacak.

2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik ile

Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT): Branş Bazında Sıralamalar

2016-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ile 2016-ÖABT'ye katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

KPSS ve ÖABT branş sıralaması tıkla indir

KPSS Lisans Sonuçları Kitabı Yayımlandı mı?

  • kpss



T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden yapılan basın duyurusunda; ‘Yükseköğretim Programlarına Göre 2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (Lisans) Sonuçları’ kitabının yayınlandığı açıklandı. 2016 KPSS Lisans Sonuçları kitabı nasıl indirilir? 2016 KPSS Lisans Sonuçları kitabında neler var? İşte detaylar...

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi internet sitesinden yapılan açıklamayla, ‘Yükseköğretim Programlarına Göre 2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (Lisans) Sonuçları’ kitabının yayınlandığı duyuruldu.

2016 KPSS Lisans Sonuçları Kitabı'nda önsöz olmak üzere toplam 3 bölüm bulunuyor. 2016-KPSS sınavına giren adayların mezun oldukları ya da olacakları yükseköğretim programlarına göre ham puan ortalamaları ve başarı sıraları, ham puan dağılımları ve puan değer aralıklarına göre dağılımları yer alıyor.

KPSS 2018 din hizmetleri alan bilgisi sınavına kimler girebilir?

  • kpss



Sınava, Ortaöğretim okullarından, Ön Lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde Ortaöğretim/Ön Lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

KPSS’ye başvuru koşullarını taşıyan adaylar DHBT’ye başvuru yapabilecektir.(KPSS’ye başvuru koşulları için tıklayın) Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri sınıfına ait kadrolara ilk defa açıktan veya sözleşmeli atanacakların KPSS+DHBT puanı ile birlikte Başkanlığın ilgili mevzuatında aranan diğer şartları taşımaları gerekmektedir.

Mart 2018 tarihlerinde 2016-KPSS Lisans başvuruları alınmış olduğundan, Mart 2018 tarihi ve öncesinde bir lisans diploması almaya hak kazanan adaylar 2018-KPSS Ortaöğretim / Ön Lisans’a başvuramazlar.

KPSS 2018 Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı Başvuru Şartları Nelerdir?

  • kpss



Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Yeterlilik Sınavı yerine ÖSYM'ye yaptırılacak olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavına kimler katılabilir? DHBT başvuru şartları nelerdir?

Sınava, Ortaöğretim okullarından, Ön Lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde Ortaöğretim/Ön Lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

KPSS din hizmetleri alan bilgisi (dhbt) nedir?

  • kpss



DHBT Nedir? Din hizmetleri alan bilgisi testi kısaca dhbt diye adlandırılan sınav daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım alımlarında yapmış olduğu yeterlilik sınavı yerine yapılan bir sınavdır.

Din hizmetleri alan bilgisi testi (dhbt) yeterlilik sınavından ayrıldığı bazı noktalar olmakla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım bu sınava girilmesini şart koşmaktadır.

Yeterlilik sınavı ile dhbt sınavı arasındaki farklardan bir kısmı ise şu şekildedir. Yeterlilik sınavını daha önce Milli Eğitim Bakanlığı kısacası meb tarafından yapılırken , Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi yani dhbt sınavı ise ÖSYM tarafından yapılmaktadır.

KPSS 2018 din hizmetleri alan bilgisi sınavı ne zaman?

  • kpss



Bu sene yapılacak sınav olan KPSS DHBT, 2018 kasım ayında yapılacaktır. Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavı için KPSS Lisans Düzeyi Başvuru tarihleri 2018 Mart ayında yapılacak. Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavına başvuru da lisans düzeyinde ve önlisans düzeyinde başvurular ayrı zaman ve dönemlerde yapılacaktır. Diyanet personelinin merakla beklediği sınavlardan en önemlisi olan Diyanet 2018 yılı Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavının tarihi belli oldu. osym.gov.tr den yayımlanan sınav takvimine göre DHBT sınavına başvuru tarihleri belli oldu.

KPSS 2018 din hizmetleri alan bilgisi sınavı giriş yerleri tıkla indir

2018 KPSS din hizmetleri alan bilgisi (dhbt) sonuçları öğren

  • kpss



Aralık 2018 tarihinde yapılan 2018 Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Sınavının değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Sınav sonuçları Aralık 2018 tarihinden itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacaktır.

Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere ve sınav sorularının %10’undan oluşturulan Temel Soru Kitapçıklarına aşağıdaki bağlantılardan erişilebilecektir.

Sınav Sonuçları
Sayısal Bilgiler

KPSS 2018 din hizmetleri alan bilgisi soruları tıkla indir

  • kpss



2018-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi sonuçları açıklandı mı? 2018 Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT): Sınav Sorularının Açıklanması...

Kasım 2018 tarihinde yapılan 2018 Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Sınavının soruları yayınlandığı anda kpss2018.net'te.

Sınav sonuçları Kasım 2018 tarihinden ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.trİnternet adresinden açıklanacaktır.

Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere ve sınav sorularının %10'undan oluşturulan Temel Soru Kitapçıklarına aşağıdaki bağlantılardan erişilebilecektir.

KPSS din hizmetleri alan bilgisi örnek sorular indir

  • kpss



ÖSYM tarafından Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev alacak personeli seçme amacıyla ilki Ekim'de yapılacak "Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi"ne ilişkin örnek sorular yayımlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT): Sınava İlişkin Bilgiler ve Örnek Sorular

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı arasında imzalanan protokol uyarınca, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev alacak personeli seçme amacıyla ÖSYM tarafından sınav (DHBT) yapılacaktır. Sınav, 2018 yılında Ekim 2018 tarihinde yapılacaktır.

KPSS din hizmetleri alan bilgisi örnek sorular indirmek için tıklayınız

Top