12 Mart 2016 tarihli konular

12 Mart 2016 tarihli konular

KPSS DHBT atamaları nasıl olacak 2016?

  • kpss



Diyanet İşleri Başkanlığı 19.02.2014 tarihinde din hizmetleri kadrolarına atanacaklarda aranan yeterlik ve KPSS puanıyla ilgili bir durum yayımladı.O duyuruda şu ifadelere yer verildi.

"Bilindiği üzere Başkanlığımız Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarına ilk defa açıktan veya sözleşmeli atanacaklarda, Başkanlığımızca yapılan sınav sonucunda her bir unvan için verilen yeterliğe sahip olma şartı aranmaktadır.

Açıktan atamalar ve sözleşmeli alımlar, belirlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanına sahip olanlardan KPSS puanı başarı sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının üç katına kadar adayın çağrıldığı sözlü sınav sonucu başarı sırasına göre yapılmaktadır.

KPSS DHBT puan türleri nelerdir?

  • kpss



Diyanet İşleri Başkanlığınca İmam-Hatip Müezzin Kayyum ve Kuran kursu öğretici alım sınavlarında kullanılan Yeterlilik sınavı kaldırıldı. Yerine din hizmetleri alan bilgisi testi DHBT getirildi. DHBT sınavı ÖSYM tarafından yapılacak , Lise mezunları, Önlisans Mezunları ve Lisans Mezunları için ayrı ayrı puan hesaplaması yapılacak, bundan sonra Kuran kursu öğreticisi imam hatip ve müezzin kayyum kadrolarına ilk defa açıktan atanacaklara veya sözleşmeli atanacaklara bu puan hesaplanarak yerleştirme yapılacak.

Puan türleri :

Lise Mezunları için KPSSP-122
Yüksekokul Mezunları için KPSSP-123
Üniversite Mezunları için KPSSP-124 Puan türü hesaplanacak ve yerleştirmede bu panlar kullanılacak

ESKİ YETERLİLİK PUANLARI NE OLACAK?

KPSS DHBT puan hesaplama nasıl yapılacak 2018?

  • kpss



Sınava katılan adaylar için diğer KPSS puan türlerine ek olarak, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu ile DHBT oturumundan alınan sonuçların birlikte hesaplandığı öğrenim düzeylerine uygun KPSSP-122 (ortaöğretim mezunları için), KPSSP-123 (ön lisans mezunları için) ve KPSSP-124 (lisans mezunları için) puanları hesaplanacaktır.

Puanların hesaplanmasında testlerin ağırlıkları aşağıdaki gibi olacaktır.



DHBT'ye girdiği öğrenim düzeyi ile aynı düzeyde KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna girmemiş; aynı öğrenim düzeyindeki KPSS Genel Yetenek Testi, Genel Kültür Testi veya DHBT'de en az bir soruya cevap kağıdı üzerinde cevap vermemiş adayların KPSSP122, KPSSP123 ve KPSSP124 puanları hesaplanmayacaktır.

KPSSP122, KPSSP123 ve KPSSP124 puanları, DHBT sonuçları ile birlikte

KPSS 2018 DHBT konuları nelerdir?

  • kpss



KPSS DHBT Konuları ve Soru Dağılımları Nasıl Olacak?

a) DHBT, çoktan seçmeli test olarak uygulanacaktır.
b) DHBT’nin ilk bölümü (DHBT-1) temel din bilgisi sorularından oluşacaktır.

Not: Bu bölümdeki sorular, tüm öğrenim düzeyleri için ortak olacaktır.

DHBT-1’de aşağıdaki konulardan sorular yer alacaktır.

1. İslam İnanç Esasları
2. İslam İbadet Esasları
3. Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi)
4. Siyer
5. İslam Ahlakı

Not: DHBT’nin ikinci bölümünde (DHBT-2) adayların öğrenim düzeyine göre sorular sorulacaktır.

KPSS sınavında hangi aday hangi soruları çözecek?

  • kpss



Lise ve meslek yüksek okulu mezunu olarak sınava giriyorsanız, Gnel Kültür ile Genel Yetenek testlerini yanıtlayacaksınız.

Öğretmenlik için bu sınava giriyorsanız, cumartesi sabah ve cumartesi öğleden sonraki oturumlara katılacaksınız. Dolayısıyla Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri testlerini çözmelisiniz.

A grubu Kadrolara başvuracaksanız ( İİBF, Siyasal, Hukuk, Kamu Yönetimi, Uluslar Arası ilişkiler vb. mezunları) Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerine ek olarak salı günkü testlerden sizinle ilgili olanları çözeceksiniz. Bunun için öncelikle başvuracağınız kadro için belirlenen test ağırlıklarını öğrenmelisiniz.

Adaylara; lise, önlisans, ve lisans mezunu olmalarına göre 3 farklı düzeyde Genel Yetenek ve Genel Kültür testi uygulanacaktır.

Top