17 Mart 2016 tarihli konular

17 Mart 2016 tarihli konular

Okul Öncesi Öğretmenliği Alan Bilgisi Testi Konu Dağılımı Yayımlandı

  • kpss



2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Okul Öncesi Öğretmenliği Alan Bilgisi Testi Konu Dağılımı ve Örnek Soruları Yayımlandı mı?

2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans başvuruları, Mart 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılacak ÖABT sınav alanlarına Okulöncesi Öğretmenliği alanı da eklenmiştir. İlk defa uygulanacak olan bu sınavın kapsamının belirlenmesi amacıyla testin konu dağılımını belirlemiş olup sınava girecek adayları bilgilendirmek amacıyla testte yer alacak sorulara ilişkin örnek sorular hazırlanmıştır.

2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Kılavuzu Lisans

KPSS 2018 hem lisans hem de önlisans sınavına girilebilir miyim?

  • kpss



Adayların birden fazla öğrenim düzeyinde KPSS’ye girmeleri mümkün değildir. Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans sınavıyla ilgili kılavuz ayrıca hazırlanacak ve adaylara duyurulacaktır.2018-KPSS Lisans’a son başvuru tarihi olan Mart 2018 tarihi itibarıyla lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, ön lisans veya ortaöğretim düzeyinde yapılacak sınava başvuramazlar.

KPSS başvuruları başladı mı?

  • kpss



2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Ön Lisans), ön lisans düzeyinde Ekim 2018 tarihinde, ortaöğretim düzeyinde Ekim 2018 tarihinde, 2018-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans kapsamında uygulanacak olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) ise Kasım 2018 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurma işlemleri (DHBT’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar dâhil), Ağustos 2018 tarihlerinde yapılacaktır. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.trİnternet adresinde yayımlanacaktır. Başvuru süresi uzatılmayacaktır.

Mezun olduğu bölümden alım olmayan KPSS adayları nerelere başvurabilirler?

  • kpss



KPSS'ye giren her bölüm mezununa kadro açılıyor mu? 2016 KPSS puanı olan bir çok aday atanma umuduyla bekliyor. Mayıs'ta yapılacak olan 2018 KPSS ile birlikte 2016 puanlarının geçerliliği sona erecek ama işsizlik ve genç işgücünün sömürülmesi sona ermeyecek. Bölümünden alım olmayanlar ya da az alım olan adaylar ise emeklerinin boşa gitmesi hususunda daha da kaygılılar.

KPSS'ye her giren kamuya atanabilir mi?

Maalesef. Sınava girmek ve puan almak atanmak için yeterli değildir. Çünkü aday sayısından çok daha az personel alımı olduğu için sınav yapılmaktadır. İşe girme talebi kadar personel alımı olsaydı zaten sınava ihtiyaç duyulmazdı. Bu yüzden alanlarında en yüksek puanları alan adaylar atanabilmektedir.

Kamu kurumları neye göre personel alıyor?

Top