22 Mart 2016 tarihli konular

22 Mart 2016 tarihli konular

KPSS A Grubu puan türleri nelerdir?

  • kpss



Şubat ayında yapılan KPSS Genel Yönetmelik değişikliğinde Genel Yönetmeliğe eklenen madde şu şekildeydi;

"Geçici Madde 10 - (A) grubu kadrolara ilişkin sınav başvurularında kullanılan 2016 KPSS puan türlerinin geçerlilik süresi bir yıldır." Bu hüküm 2016 KPSS kılavuzunda da yer alıyor.

Peki bir puanın A Grubuna yönelik puan olup olmadığı nasıl anlaşılacaktır?

Genel Yönetmeliğin 2 nci maddesinde;

"A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

KPSS Lisansa başvuranlar lise ve önlisansa başvurabilir mi?

  • kpss



Lisans (4 yıllık) için KPSS başvuruları devam ediyor. KPSS başvurusu başladı haberlerinin yayılması, lise ve önlisans adaylarını da harekete geçirdi. Öyle ki para bile yatıran adaylarımız var.

Şuan sadece lisans başvuruları var

Lisans mezunları için KPSS temmuzda yapılacak ve bu sınavın başvuruları Mart'ta başlamış olup, Mart gecesi 23.59'da sona erecek.

Lisansa başvuranlar lise ve önlisansa başvuramaz

Kılavuzda da açıkça yazdığı üzere bir kişi aynı yıl içinde sadece tek düzeyden sınava girebilir. Yani şuan devam eden lisans KPSS'ye başvuranlar daha sonra 2018 KPSS için lise veya önlisans düzeyinde başvuramazlar. ÖSYM sistemi bu durumu engeller.

Bu hafta lisans için para yatıran liseliler bile var

Top