9 Mart 2016 tarihli konular

9 Mart 2016 tarihli konular

KPSS öğretmenlik sınavı puanı kaç yıl geçerli?

  • kpss



KPSS Yönetmeliğinde bugün önemli bir değişiklik yapıldı. KPSS Öğretmenlik sınav puanlarının iki yıl geçerli olacağı yönündeki kural değiştirildi. Buna göre KPSS Öğretmenlik sınav sonuçları sadece 1 yıl geçerli olacak.

YAPILAN DEĞİŞİKLİK

"MADDE 11 ? KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır. Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder."

KPSS ÖĞRETMENLİK SINAV SONUÇLARI SADECE BİR YIL GEÇERLİ OLACAK

Yapılan değişikliğe göre bu yıldan itibaren KPSS Öğretmenlik sınav sonuçlarının geçerliliği, 1 yıl ile sınırlandırılmıştır.

---------------------------------------------------------------------------------

KPSS puanlarının geçerlilik süresi değişti

KPSS öğretmenlik sınavı konuları dağılımı nasıl olacak?

  • kpss



KPSS Öğretmenlik Sınav Konuları nelerdir? Sınav 3 ana bölümden oluşmaktadır.Bu bölümler; Eğitim Bilimleri, Genel Kültür, Genel Yetenek bölümleridir. Her ana bölüm kendi içinde alt konulara ayrılır.

Eğitim Bilimleri: Gelişim Psikolojisi (12 Soru), Öğrenme Psikolojisi (30 Soru), Ölçme ve Değerlendirme (18 Soru), Program Geliştirme (12 Soru), Öğretim Yöntem ve Teknikleri(30 soru) ve Rehberlik (18 Soru).

Genel Yetenek: Türkçe (30 Soru) ve Matematik (30 soru).

Genel Kültür: Tarih (30 Soru), Coğrafya (18 Soru) ve Vatandaşlık (12 Soru).

2016 - 2017 Kpss Konu Dağılımı

Cumartesi sabah oturumuna tüm adaylar girmek zorundadır. Bu Sınav, Genel Yetenek ve Genel Kültür olmak üzere iki alanı kapsamaktadır. Diğer oturumlar mezun olunan alana yönelik bilgi sorularını kapsayacaktır.

KPSS öğretmenlik sınavı kaç yılda bir yapılır?

  • kpss



KPSS öğretmenlik sınavı her sene yapılmaktadır.Bu konuyla alakalı ÖSYM'den yapılan açıklama şöyledir;

Bazı basın kuruluşlarında Öğretmen Alan Sınavı ile ilgili görülen tartışmalara ışık tutmak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile bu duyurunun yapılması gerekli görülmüştür.

KPSS B sınavı hakkında en çok merak edilenler

  • kpss



1. KPSS B Memurluk (Lisans) Nedir?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), ÖSYM Başkanlığı tarafından iki yılda bir (çift yıllarda) Lisans öğrencileri için Mayıs 2018'de, Lise - Önlisans öğrencileri için Ekim 2018'de yapılan bir sınavdır. KPSS B lisans sınavına bir lisans programından mezun olmuş ya da mezun olacak durumda bulunan öğrenciler katılabilir.

2. KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları Nelerdir?

Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadroları KPSS B kadrolarıdır. Kaymakam, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı gibi kadrolar ise KPSS A kadrolarıdır.

3. KPSS B memurluk Kadrolarına Atamalar Nasıl Yapılır?

KPSS 2018 öğretmenlik sınavı kaç para olacak?

  • kpss



KPSS 2018 ne zaman yapılacak sorusu yüz binlerce memur olma hayali kuran vatandaş tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. ÖSYM tarafından her yıl gerçekleştirilen KPSS sınavı için geri sayım başladı. Peki, KPSS 2018 ne zaman yapılacak? Sınav ücreti ne kadar?

SINAV SAATİ : Sabah oturumları 09.30 Öğleden sonra oturumları 14.00

KPSS 2018 ne zaman yapılacak sorusu, devlet kadrolarında yer bulmak isteyen vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. KPSS 2018'in yapılacağı tarih ÖSYM tarafından yayımlanan takvimle birlikte belli oldu. İşte, KPSS 2018'in yapılacağı tarih.

KPSS 2018 NE ZAMAN YAPILACAK?

2018 KPSS öğretmenlik sınavı nasıl olacak?

  • kpss



Sınav, Cumartesi ve Pazar, sabah ve öğleden sonra uygulanacaktır. Her oturumda bir soru kitapçığı ve bir cevap kâğıdı kullanılacaktır. ÖABT Temmuz 2018 tarihinde tek oturumda yapılacaktır.

Cumartesi sabah oturumunun süresi iki saat (120 dakika), Cumartesi öğleden sonra oturumunun süresi 100 dakika, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra oturumlarının süresi ise üç buçuk saat (210 dakika) olacaktır. Temmuz 2018 tarihinde yapılacak ÖABT'nin cevaplama süresi 75 dakika olacaktır.

2018-Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Sınav Yapılacak Alanlar

KPSS öğretmenlik sınavına nasıl hazırlanmalı?

  • kpss



Öğretmen adaylarının önünde büyük bir duvar olan KPSS sınavı, birçok öğretmenin kadro alması için geçmesi gereken büyük bir engeldir.

Günümüzde binlerce öğretmenin başvurduğu ve sadece ortalama%12,5 gibi bir diliminin kadro aldığı KPSS sınavı, aslında doğru ve düzenli çalışıldığı takdirde %12,5′luk dilime girmenize olanak sağlayabilir. Çünkü günümüzde öğretmen adaylarının birçoğu bu sınava doğru bir şekilde hazırlanamadıklarından dolayı başarısızlığa uğramaktadırlar. Bu yüzden bu konumuzda öğretmen adayları için KPSS sınavında nasıl başarıya ulaşılabileceği konusunda bilgi vereceğiz.

Öğretmen Adayı için KPSS’nin En Önemli Kısmı Hangisidir?

KPSS Lisans sınavının açıklanma tarihi değişti mi?

  • kpss



ÖSYM 2018 sınav takvimini açıkladı. 2018'de yapılacak KPSS tarihleri de belli oldu. Peki KPSS sınavları 2018 yılında hangi tarihler arasında yapılacak. İşte KPSS 2018 sınav tarihleri ve detaylar

KPSS Lisans sınav sonuçları tıkla öğren

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılıyor.

KPSS 2018 öğretmenlik sınavı başvuru tarihi belli oldu mu?

  • kpss



2018 KPSS ve ÖABT sınav tarihleri ile başvuru tarihleri belli oldu. PSS ve ÖABT ne zaman yapılacak? Başvuru tarihleri ne zaman? 2018 KPSS ve ÖABT sınav tarihleri ile başvuru tarihleri belli oldu. İşte ÖSYM'nin 2018 sınav takvimi...

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT),Temmuz 2018'de yapılacak.Sınav başvuruları Mart 2018'de alınacak.Sonuçlar Ağustos 2018'de duyurulacak.

KPSS 2018 lisans Kılavuzunu İndirmek için Buraya Tıklayın

KPSS 2018 lisans Başvuru İşlemlerini Yapmak için Buraya Tıklayın

2018-KPSS Değişiklikler

KPSS 2018 öğretmenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

  • kpss



KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı Temmuz tarihinde gerçekleştirildi. KPSS 2018 ve ÖABT sınav sonuçları için memur adaylarının gözü kulağı ÖSYM internet sayfasında. Peki 2018-KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? Ayrıntılar ve yeni gelişmeler kpss2018.net'te...

KPSS 2018 öğretmenlik sınav sonuçları tıkla öğren

Geçtiğimiz günlerde KPSS'ye giren yüzbinlerce aday sonuçların açıklanmasını merakla bekliyor. 2018 KPSS ÖABT sonuçları Ağustos 2018 tarihinde ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfası sonuc.osym.gov.tr'den açıklanacak. ÖSYM 2018 KPSS ve ÖABT sonuçlarını yalnızca internet ortamından erişime açacak. Gelişmeleri takip etmek için lütfen tıklayınız...

KPSS aday şifresini kaybedenler ne yapacak?

  • kpss



KPSS sonuçları için gerekli olan ÖSYM aday şifresini unutan öğrenciler yeni şifrelerini 3 yolla edinebilirler.

Şifrelerini unutan memur adayları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yeni şifre alabilirler. Ayrıca ÖSYM Sınav Merkezleri'nden veya ÖSYM Koordinatörlükleri'nden yeni şifre edinilebilir.

KPSS ve ÖABT sonuçlarını görebilmeniz için ÖSYM’den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

KPSS puan türleri kurumlar - bölümler

  • kpss



KPSS sisteminde 124 adet puan yer almaktadır. Bunlardan P3 (lisans), P93(önlisans) ve P94(lise) puanları B Grubu puanlardır. Önlisans ve lise KPSS henüz yapılmadığı için adaylarımızın kafasını karıştırmamak için onları bu yazıya dahil etmedik. Sınav sonrasında önlisans-lise için farklı bir dosyamız yayınlanacaktır.

KPSSP10 ve P121 PUANLARI

Kurumsal alımlarda kullanılır. MEB tarafından öğretmen atamalarında temel alınan ÖABT’ye katılmayan eğitim adayları P10 ile ÖABT’ye katılanlar ise P121 puanı ile terci yapmaktadır. Ayrıca YÖK,MEB ve ÖSYM gibi kurumlar bu puanlardan uzman yardımcısı alımı da yapmaktadır.

KPSSP3 PUANI

KPSS 2018 öğretmenlik tercihleri ne zaman başlayacak?

  • kpss



Milli Eğitim Bakanlığı atama yapılacak öğretmen branşları için kadroları ve kontenjanları yayınladı mı? 2018 öğretmen atama başvuruları ile ilgili ayrıntılar kpss2017.net'te.

Milli eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik ilk atama, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında en az 20 bin öğretmen kadrosuna atama için başvurular ne zaman başlayacak?

KPSS 2018 öğretmenlik tercih kılavuzu yayımlandı mı?

  • kpss



Bakanlığımıza bağlı eğitim kuramlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ilk atama, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesinde belirtilen alanlarda öğretmen kadrosuna atama yapılmak üzere, Ocak 2018 tarihleri arasında başvuru alınacaktır.

KPSS 2018 öğretmenlik tercih başvuruları için tıklayınız

KPSS 2018 öğretmenlik tercih kılavuzu için tıklayınız

KPSS 2018 öğretmenlik tercih kadroları için tıklayınız

Top