2016 yılı Mayis ayı konuları

2016 yılı Mayis ayı konuları

KPSS'de puanlar kaça kadar düştü?

  • kpss



2016/2 KPSS tercih sonuçlarına göre puanlar kaça kadar düştü?

2016/2 KPSS tercih sonuçlarına göre en düşük puanla; Ortaöğretim'de Teknisyen, Önlisans'da Ebe, Lisans alanında ise Folklor Araştırmacısı atandı.

2016/2 KPSS Sonuçları Sayısal Bilgiler Tıkla İndir

LİSANS

390120133 KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI FOLKLOR ARAŞTIRMACISI 1 59.49143
390120105 KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI MÜTERCİM 1 59.53995
390120131 KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI FOLKLOR ARAŞTIRMACISI 1 68.03882
390120123 KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI FOLKLOR ARAŞTIRMACISI 1 71.69124
390120101 KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI MÜTERCİM 1 71.93025
390120109 KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI MÜTERCİM 1 72.48054

2018 EKPSS Kura Başvuru Koşulları Nelerdir?

  • kpss



2018 EKPSS: Kura Usulüyle Yapılacak Yerleştirmeler için Başvurular Alınacak

7 Şubat 2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” uyarınca kura usulüyle yapılacak yerleştirmeler için adaylardan başvuru alınacaktır. Kuraya; ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır.

Öğrencilere KPSS hazırlık kampı

  • kpss



Yenimahalle Belediyesi, Pegem Akademi işbirliğinde KPSS’ye girecek öğrencilere 5 günlük eğitim kampı düzenliyor.Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen eğitimlerde, çeşitli üniversitelerden gelen lisans öğrencileri alanında usta öğretmenlerle birlikte hızlandırılmış kurs alıyor.

TÜM DERSLER TEKRARLANIYOR

Kurs kapsamında tüm derslerin tekrarlarını alan öğrenciler, uygulamalı soru çözümleri ile de öğretmenlere zorlandıkları konular hakkında soru soruyor.Sınavda dikkat edilmesi gereken unsurların da anlatıldığı kampta, dağıtılan kitapların üzerinden tek tek konular işleniyor.

“BU SINAVDA BAŞARILI OLACAKLAR”

KPSS-2018/4 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

  • kpss



KPSS 2018/4 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 27 Nisan 2018 tarihinde saat 17:30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.

KPSS-2018/4 Yerleştirme Sonuçları
KPSS-2018/4 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

808 bin kişinin KPSS sınavı iptal olabilir!

  • kpss



2010 Kamu Personel Seçme Sınavı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gönderdiği son yazı sınavlarının iptal edilme ihtimalini artırdı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 808 bin kişinin girdiği 2010 Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) Genel Yetenek, Genel Kültür ve eğitim Bilimleri sınavlarının iptali istemine ilişkin davayı gören Ankara 1. İdare Mahkemesi'ne önemli bir yazı gönderdi.

Mahkemenin ara kararı üzerine gönderilen savcılık yazısında, sızdırılan soruların görüntüsüne de yer verildi. Savcılık yazısında, "2010 KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sorularının sınavdan en az 12 gün önce ele geçirildiği ikrarlar ve teknik raporlara göre kesindir" denildi.

KPSS Lisans Sınav Giriş Yerleri Açıklandı mı?

  • kpss



2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans:Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi

Mayıs 2018 tarihinde yapılacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Sınavına başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.trinternet adresinden edineceklerdir.

KPSS Lisans Sınava Giriş Belgeleri Tıkla İndir

Temel Kurallar için Tıklayınız

2018 KPSS lise/önlisans puanının geçerliliği ne zaman sona erecek?

  • kpss



2018 KPSS önlisans puanının geçerlilik süresi, 2020 KPSS lisansa girilmesi halinde ne zaman sona erer?

Soru: 2018 KPSS önlisansa girdim sonra lisans öğrenimimi tamamladım. Şimdi KPSS lisansa başvurdum. 2018 önlisans puanım ne zamana kadar geçerlidir? KPSS lisans başvurusuna kadar mı, sınava kadar mı ya da ne zamana kadar? Teşekkür ederim.

Cevap: KPSS Genel Yönetmeliğinin yeni değişen 11 inci maddesinde; "KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder." hükmü yer alıyor.

KPSS sınavlarında toplu taşıma kartı bulundurulabilir mi?

  • kpss



ÖSYM sanki herkese, evine yakın yerdeki bir sınav yeri belirliyor gibi ulaşım kartının bile sınava getirilmesini yasaklıyor.

Bu hafta sonunda, KPSS-B grubu sınavı yapılacak. 800 bine yakın adayın sınava girmesi bekleniyor.

Sınav giriş yerleri geçtiğimiz hafta açıklandı.

Ancak, ÖSYM sanki herkesi evine yakın bir yerde sınava alıyormuş gibi, ulaşım kartının dahi sınava getirilmesini yasaklıyor.

Ankara'da KPSS'ye girecek adaylar dikkat

  • kpss



Pazar günü Ankara'da hem KPSS sınavı var hem de Ak Parti kongresi. Bu nedenden dolayı Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak.

2016-Kamu Personel Seçme Sınavının (2016-KPSS Lisans/Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) uygulanacağı 22 Mayıs 2016 Pazar günü Ankara'daCumhuriyet Caddesi (Gar Kavşağı-Baruthane Kavşağı arası ile giriş ve çıkışları), Hipodrom Caddesi -Talatpaşa Bulvarı (Ulaştırma Kavşağı ile Opera Köprüsü arası tüm giriş ve çıkışları / Gar kavşağı alt geçidi dahil) ve Kazım Karabekir Caddesi Ulaştırma Kavşağı-İstanbul Caddesi arası) araç trafiğine kapatılacak.

22 Mayıs 2016 Pazar günü KPSS sınavına Ankara'da girecek adayların mağduriyet yaşamaması için adayların kapalı yollara dikkat etmesi gerekiyor.

2018 EKPSS Sınav Sonuçları Açıklandı mı?

  • kpss



Nisan 2018 tarihinde uygulanan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının (2018- EKPSS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Sınav sonuçları, Mayıs 2018 tarihinde saat 17:00'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Sınav Sonuçları

Engelli memurların çalışma şartları nelerdir?

  • kpss



Kamu kurum ve kuruluşları çalışma yerlerini ve eklentilerini, engellilerin erişebilirliğine uygun duruma getirmek, engellilerin çalışmalarını kolaylaştıracak gerekli tedbirleri almak ve engellilerin görev yaptıkları kadronun gereği olan işleri yapabilmeleri için engel durumlarına göre gerek duyulan yardımcı ve destekleyici araç ve gereçleri temin etmek zorundadır.Engelliler, engelliliklerini artırıcı ve ek engel getirici işlerde çalıştırılamaz.

2018 EKPSS sonuçları saat kaçta açıklanacak herkes tarafından merak konusu oldu. Haberimizden EKPSS sonuçlarını ve merak ettiğiniz detayları bulabilirsiniz. Binlerce adayın merakla beklediği sonuçlar açıklanıyor. 2018 EKPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu olmuştu. Sizlerde haberimizden Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçları ve başvuru şartları hakkında aklınıza takılan tüm detayları bulabilirsiniz.

EKPSS başvuruları nasıl yapılır?

  • kpss



EKPSS, kamu kurum ve kuruluşlarının engelli kotası açığı bulunduğu sürece diğer merkezi kamu personel alım sınavlarından ayrı olarak yapılır.

Sınav soruları, engel grupları itibarıyla öğrenme ve algılama düzeyleri ile dil gelişimleri ve sözel iletişim güçlükleri esas alınmak suretiyle engellilerin bilgi, yetenek ve becerilerini ölçecek şekilde hazırlanır.

EKPSS adayların, engel grupları ve ulaşabilirlikleri göz önüne alınarak uygun ortamlarda yapılır. EKPSS’de istekleri halinde adaylara, engel grubuna uygun okuyucu ve/veya işaretleyici olmak üzere sınav görevlisi temin edilir.

EKPSS TAKVİMİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından, her yıl Ocak ayında sınav ve/veya yerleştirme takvimi belirlenerek duyurulur.

EKPSS şartları nelerdir?

  • kpss



EKPSS ye girecek engelli memur adaylarının:

1.Ortaöğretim,

2.Önlisans,

3.Lisans, düzeyinde eğitim veren kurumların birinden mezun veya sınavın geçerlik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olmaları gereklidir.

EKPSS TAKVİMİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından, her yıl Ocak ayında sınav ve/veya yerleştirme takvimi belirlenerek duyurulur.

EKPSS Takvimi Tıkla İndir

EKPSS nedir? Kimler girebilir?

  • kpss



EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı), Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engellilerin engel grupları ve eğitim durumlarına göre yapılan ve sonuçları Devlet memurluğu ile kamu kurum ve kuruluşlarının işçi kadrolarına alınmalarında kullanılan merkezi sınav demektir.

ÖSYM EKPSS sınavı, 81 il merkezinde saat 10.00'da başlar. Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun tek oturumda "genel yetenek" ve "genel kültür" testleri uygulanıp testlerde toplam 60 soru soruluyor.

Genel Yetenek Testi Soru Sayısı

1) Türkçe 15

2) Matematik 15

Genel Kültür Testi Soru Sayısı

1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10

2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6

3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3

4) Türkiye Coğrafyası 5

5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular 6


BU SINAVA KİMLER GİREBİLİR?

Top