2017 yılı Kasim ayı konuları

2017 yılı Kasim ayı konuları

KİT'lere KPSS ile yapılacak atamalarda yeni düzenleme

  • kpss



2018 yılı yatırım ve finansman kararnamesine göre, KİT'lere atanacak personelle ilgili yeni düzenleme yapıldı.

2018 yılına yönelik yatırım ve finansman kararnamesi 31 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Tıklayınız.

MERKEZİ YERLEŞTİRME DIŞINDAKİ ATAMALARDA İKİ YENİ DÜZENLEME

Merkezi yerleştirme dışındaki atamalarda daha önce KPSS taban puan sınırı bulunmuyordu. Yeni düzenleme ile 70 taban puanı sınırı geldi.

Yine merkezi yerleştirme dışındaki atamalarda, en yüksek KPSS puanına sahip 20 katı aday yazılı sınava alınmaktaydı. Yeni düzenlemede bu sınır 10 katına indirildi, yazılı sınava ek olarak sözlü sınav yapılacak. Sözlü sınava ise yazılı sınavda en yüksek puan alan 3 katı aday girebilecek. Sınavla ilgili hususlar bir yönetmelikle düzenlenecek.

Merkezi yerleştirme dışındaki alımlar şu şekildedir:

EKPSS 2018 kadro sayısı açıklandı

  • kpss



Başbakan Yıldırım'ın gelecek yıl 5 bin engelliye iş verileceğini ve engellilere yönelik düzenlenen e-KPSS'nin geçerlilik süresinin 4 yıla çıkarılacağını müjdelemesi engellilerce sevinçle karşılandı.

EKPSS 2018 kadrolarını görmek için tıklayınız

Başbakan Binali Yıldırım'ın gelecek yıl 5 bin engelliye iş verileceğini ve engellilere yönelik düzenlenen e-KPSS'nin geçerlilik süresinin 4 yıla çıkarılacağını müjdelemesi engellileri sevince boğdu.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli istihdamı alanında AK Parti'nin ciddi bir yol aldığını belirtti.

Memurlar kıdem tazminatı alır mı?

  • kpss



Şu ana kadar iş mahkemelerini en çok meşgul eden konulardan biri kıdem tazminatı. Çünkü işçi ve işveren arasındaki anlaşmazlığın en büyük nedenidir kıdem tazminatı. 2018'den itbaren anlaşmazlıklara mahkemeden önce 'arabulucu' bakacak. Peki kıdem tazminatı nedir? Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? Kıdem tazminatını artırmanın yolları nelerdir?

Çoğu işveren, kıdem tazminatına eklenmesi gereken ödemeleri dahil etmez. Yani tazminat eksik hesaplanır. İşçi de bilmediği için hak kaybına neden olur. İşçiler bazı ayrıntılara dikkat ederse kıdem tazminatını yükseltebilirler. Öncelikle kıdem tazminatından sadece damga vergisi kesilir. İşverenin başka bir isim altında kesinti yapması mümkün değil!

KIDEM TAZMİNATI NEDİR?

Çalışanın, çeşitli nedenlerden dolayı işinden ayrılırken, çalıştığı yıllar için işveren tarafından ödenen tazminattır.

Güvenlik soruşturması olumsuz çıkan bir aday, yeniden KPSS tercihinde bulunabilir mi?

  • kpss



Güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan tekrardan KPSS merkezi atamaya tercih verebilir mi?

SORU: İyi günler memurlarnet, güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan tekrardan KPSS merkezi atamaya tercih verebilir mi?

CEVAP: Merkezi KPSS tercih işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir.

ÖSYM, internet üzerinden tercih başvurularını alırken, adayın güvenlik soruşturması bilgilerini kontrol etmemektedir.

Bu nedenle, ÖSYM'nin yapacağı tercih işlemlerine yeniden başvurmanıza engel yoktur. Ancak, ÖSYM'nin yaptığı sadece bir yerleştirme işlemidir. Atama farklı bir olaydır. ÖSYM yerleştirme işlemini, atamayı ise kamu kurumu yapmaktadır.

Kamu kurumu, ÖSYM'nin yerleştirdiği adayın atamasını yapacağı zaman, belge kontrolü yapmaktadır. Bu sırada, 657 sayılı Kanununa 2016 yılında eklenen hüküm gereğince de, güvenlik soruşturması da yapılmaktadır.

Derece yükselmesinde boş kadro olması şart mıdır?

  • kpss



Derece yükselmesi (derece ilerlemesi ifadesi kullanılmaz) memurun maaşını bazı hallerde oldukça düşük bazı hallerde ise oldukça yüksek etkilemektedir. Derece yükselmesinin memurların maaşını ve diğer ödeme kalemlerini nasıl etkilediğini açıklayacağız.

Unvan derece yükselmesinin maaşa ne kadar etki edeceğini belirler

Derece yükselmesi genel olarak memur maaşını çok fazla etkilemez. Ancak, bazı hallerde maaşta önemli artışlar sağlar. Bazen de aynı durumda olup da daha yüksek derecede bulunanların daha düşük derecede bulunanlarla aynı ücreti aldıkları da görülmektedir (657/45 md.). Yani yüksek derecede bulunmak maaşa etki etmeyebilir.

2018/2 KPSS tercihlerinde, bilgisayar sertifikası şartı nasıl olacak?

  • kpss



2018/2 KPSS tercih kılavuzunda yer alan kadrolar için aranan şartlar arasında yer alan "bilgisayar sertifikası sahip olmak" niteliği neyi ifade etmektedir?

2018/2 KPSS tercihlerine başvurular Kasım itibariyle alınmaya başlıyor.

Kılavuzda yine bilgisayar sertifikası şartına sahip olma gerekliliği gösteren kadrolar bulunuyor.

Bilindiği üzere, öğrenimi sırasında zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, "bilgisayar sertifikasına" sahip sayılmaktadır.

Öte yandan, 2018/2 KPSS tercih kılavuzuyla birlikte, bu dersin örgün eğitimde alınma şartı da kaldırılmıştır. Yani açık öğretim sırasında alınan bilgisayar dersleri de kabul edilmektedir.

Dolaysıyla özetleyecek olursak, bilgisayarla ilgili bir dersi açık veya örgün eğitim sırasında seçmeli dahi olsa, alan bir aday, "bilgisayar sertifikasına" sahip sayılmaktadır.

Top