2017 yılı Mayis ayı konuları

2017 yılı Mayis ayı konuları

ÖSYM'den KPSS adaylarına 09.45 uyarısı

  • kpss



KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı'na girecek adayların, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma işleminin tamamlanacağı bildirildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM), 21 Mayıs'ta yapılacak 2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı'na girecek adayların, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma işleminin tamamlanacağı uyarısında bulunuldu.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 21 Mayıs'ta saat 10.00'da uygulanacak 2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı'nın genel yetenek-genel kültür oturumu ile aynı gün saat 14.30'da uygulanacak eğitim bilimleri oturumu için adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

KPSS şartı aranmadan personel alımı yapılabilen kamu kurumları hangileri?

  • kpss



Kamu kurumlarının işçi kadrolarından bazılarına KPSS şartı aranmadan personel alımı yapılabilmektedir. Buna göre;

1- Kamu kurum ve kuruluşlarında iş kanunları hükümlerine göre istihdam edilecek daire başkanı, daire başkanı muadili veya daha üst düzey yönetici, tabip, uzman tabip, diş tabibi ve eczacı kadroları.

2- Kamu kurum ve kuruluşlarında, hukuk müşaviri, müfettiş, kontrolör, denetmen, denetçi, uzman ve aktüer gibi mesleklerde çalışanlar arasından yapılacak işçi alımları.

3- Kamu kurum ve kuruluşlarının proje bazındaki faaliyetlerinde belirli süreli iş sözleşmesine tabi olarak, özel nitelik ve uzmanlık gerektiren işler.

2018/1 yerleştirmelerinde başvuru süresi uzatıldı

  • kpss



Devlet Personel Başkanlığı, KPSS yerleştirme takvimini açıkladı.

Devlet Personel Başkanlığı, KPSS yerleştirme takvimini açıkladı. Açıklanan takvime göre, 2018'de 1. KPSS yerleştirme işlemleri için tercihler 26 Haziran ila 5 Temmuz'da, 2. KPSS yerleştirme işlemleri için ise tercihler 11 ila 20 Aralık tarihleri arasında alınacak.

2018 YILI KPSS MERKEZİ YERLEŞTİRME VE SINAV TAKVİMİNE İLİŞKİN DUYURU

KPSS'ye 15 dakika önce gelmeyen giremeyecek mi?

  • kpss



Binlerce memur adayının gireceği KPSS'ye, 09:45'ten sonra gelenler salona alınmayacak.

Türkiye genelinde binlerce memur adayı yarın yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) genel kültür-genel yetenek ve eğitim bilimleri alanlarından girecek. Rehberlik Uzmanı Cem Yavuz, saat 10.00’da başlayacak olan sınava 09.45'ten sonra gelenlerin alınmayacağını söyleyerek, adaylara uyarıda bulundu.

Bir yıl boyunca sınava çalışan adaylar yarın saat 10.00’da tercih ettikleri bölgelerde sınava girecek.

"KİMLİK DIŞINDA BİR ŞEY GETİRMEYİN"

Memurlara "Kamu Çalışanı" demek güvenceyi ortadan kaldırır mı?

  • kpss



Bugünlerde Kamu Personel Reformu tekrar canlanmaya başladı. Reform gerekli mi? Evet gerekli. Ama her kesimin reform anlayışı oldukça farklı. Sendikalar ve memurların reformdan anladığı şeyle Hükümetin reformdan anladığı şey oldukça farklı. Yine reform çalışmalarının mutfağında olanlar ise daha farklı şeyler anlıyor. Yani herkesin reform beklentisi ve anlayışı oldukça farklı.

Daha önce bu köşede Personel Reformu'nun yaklaşık olarak 12 yıldan beridir gündemden düşmeyen ve etrafında çok hararetli tartışmaların yapıldığı bir süreç haline geldiğinden bahsederek birçok konuda öneri getirmiştik. Bugünkü yazımızda tekrar pahasına da olsa konuyla ilgili nasıl bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini izah etmeye çalışacağız.

657 sayılı Kanun'daki memur tanımı 1961 Anayasası'ndan kalma

KPSS mağdurları için kanun teklifi

  • kpss



CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu 2009, 2010 ve 2012 KPSS'de çalınan sorular nedeniyle mağdur olan adayların haklarının geri verilmesi amacıyla hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 2009, 2010 ve 2012 KPSS'de çalınan sorular nedeniyle mağdur olan adayların haklarının geri verilmesi amacıyla kanun teklifi hazırladı.

Tanrıkulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığına sundu.

Teklife göre, ÖSYM'nin düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yaparak kamu görevine yerleştiği yargı kararı ile tespit edilen ve bu nedenle meslekten çıkarılan kamu personellerinin yerine, talep etmeleri halinde ilgili yerleştirmede söz konusu usulsüzlük nedeniyle mağdur olan aday veya adaylar yerleştirilecek.

KPSS soru ve cevapları neden yayımlanmadı?

  • kpss



ÖSYM geçen yıl aynı gün yayımladığı soru ve cevapları bu yıl hala yayımlanmadı.

ÖSYM, KPSS sınavları konusundaki işlemlerini yine değiştirdi.

Başkanlık, geçen yıl yapılan KPSS sınavı sonrasında soru ve cevapları aynı gün yayınlamıştı. Mayıs'ta sınav yapılmış, Mayıs akşamı saat 18:10'da soru ve cevaplar adayların erişimine açılmıştı.

Ancak bu yıl yapılan KPSS GY GK ve Eğitim Bilimleri Testlerinin soru ve cevapları, sınavın üzerinden iki güne yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen hala açıklanamamıştır.

Adaylar, ÖSYM'nin neden her yıl farklı bir karar aldığını merak etmektedir.

Bir kültür ve geleneğin olmaması, kamu kurumu ciddiyetini zedelemektedir. ÖSYM'nin bu ayrıntının bilincinde olması gerekmektedir.

KPSS alan sınavları başladı

  • kpss



Kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen KPSS alan sınavlarının birinci ve ikinci oturumları yapılıyor.

- Kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) alan sınavlarının birinci ve ikinci oturumları gerçekleştiriliyor.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen sınav, 81 ilde ve Lefkoşa'da saat 10.00'da başladı.

Üç oturum halinde yapılacak sınavın birinci oturumunda adaylara kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkilerinden 40'ar soru sorulacak ve her bir test için 50'şer dakika verilecek.

Saat 14.30'da başlayacak ikinci oturumda da adaylara hukuk, iktisat, maliye alanlarından 40'ar soru sorularak. Her bir sınavın sorularının 50 dakikada cevaplandırılması istenecek.

KPSS Alan Bilgisi Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarı Yayımlandı

  • kpss



Mayıs 2018 tarihinde uygulanan KPSS Alan Sınavlarının 1. Oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) ve 2. Oturumu (Hukuk, İktisat, Maliye) ile Mayıs 2018 tarihinde uygulanan KPSS Alan Sınavlarının 3. Oturumu (İşletme, Muhasebe, İstatistik) Temel Soru Kitapçıkları, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden Mayıs 2018 tarihinde saat 12:00’den itibaren erişime açılacaktır. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

2018-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.

Top