2017 yılı Haziran ayı konuları

2017 yılı Haziran ayı konuları

Ombudsman'dan KPSS'de puan hesabı için önemli karar

  • kpss



Kamu Denetçiliği Kurumu, ÖSYM'nin takdir hakkına dayanarak yürürlüğe koyduğu, herhangi bir testten soru çözülmemesi halinde ilgili puanının hesaplanmaması yönündeki idari işlemin hakkaniyete uygun olmadığına karar verdi.

KPSS sınavına giren bir aday, 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavına girdi.

Bu aday sınavda Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri testlerinde işaretleme yapmasına rağmen Genel Kültür testinden işaretleme yapmadığı için ÖSYM tarafından puanı hesaplanmamıştır.

Başvuran, KPSS puanı hesaplanmadığı için iş başvurusu yapamadığını belirterek, KPSS puanının hesaplanması ve mağduriyetinin giderilmesi için Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu.

KPSS'ye başvuracak adaylar için duyuru

  • kpss



Devlet Personel Başkanlığı, 2017/2 KPSS tercihlerine başvuracak adaylar için bir açıklama yaptı.

Devlet Personel Başkanlığının yaptığı açıklama

SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARINA 12500 SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ALIMI DUYURUSU DÜZELTME İLANI

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını tercih etmek isteyen ve ilgili alanlarda lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrenim görmüş adayların, 12 Haziran 2017 Pazartesi günü saat 17.00 ye kadar Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Anılan Başkanlığın duyurularına istinaden daha önce başvuru yapmış ve bilgileri alınmış adayların tekrar başvurmalarına gerek yoktur.

KPSS 2018/5 tercih kılavuzu güncellendi

  • kpss



KPSS 2018/5 Tercih İşlemleri: Tercih Yapan/Yapacak Olan Adayların Dikkatine!

Haziran 2018 tarihinde ÖSYM'nin İnternet adresinden yayımlanan 2018/5 Tercih Kılavuzunda yer alan Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Sözleşmeli Sağlık Personeli Pozisyonları 'Açıklamalar ve Uyarılar ile Başvuru Genel ve Özel Şartları' güncellemesi yapılmıştır.

Kılavuz, yeni haliyle ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden yayımlanmıştır. Bu düzeltme nedeniyle tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir. Adayların tercihlerini yaparken Ek'te yer alan Haziran 2018 tarihli Kılavuzu esas almaları gerekmektedir.

KPSS-2018/5 Tercih Kılavuzu İndir

KPSS alımları hakkında merak edilenler

  • kpss



ÜNİVERSİTESİNDE HASTANETESİNDE SÖZLEŞMELİ ÇALIŞAN, 2017/5 ALIMLARINA BAŞVURABİLİR Mİ?

SORU: Arkadaşlar üniversite hastanesinin kendi 4 b li sözleşmeli personel alımına başvurdum ve kazanıp işe başladım şimdi olan sözleşmeli alıma tercih verebilir miyim?

CEVAP: Sağlık Bakanlığının şuanki alımları da 4/B'li sözleşmeli statüdedir. Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan esaslara göre, çalışan bir 4/B'li, yeni bir 4/B'li alımına başvuramamaktadır. Bunun tek istisnası "unvan değişikliği"dir. Örneğin üniversitesine hastanesine 4/B'li hemşire olarak yerleşen bir kişi, eğer ikinci bir mezuniyeti var ise (örneğin diyetisyenlik gibi), Sağlık Bakanlığının 2017/5 alımlarındaki Diyetisyenliği tercih edebilir, ancak başka bir kadroyu seçemez.

BU ATAMALAR DA YİNE 4+2'YE Mİ TABİ?

2018 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınav Sonuçları Açıklandı

  • kpss



2018-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ve 2018-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi): Sınav Sonuçlarının Açıklanması

Mayıs 2018 tarihinde uygulanan 2018-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşen 2018-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi) sonuçları,Haziran 2018 tarihinde saat 19:13’da açıklanacaktır.

Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilen 2018-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup iptal edilen sorular,değerlendirme dışı bırakılmak suretiyle değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Top