KPSS 2018 ortaöğretim önlisans sınav tarihi ne zaman?

KPSS 2018 ortaöğretim önlisans sınav tarihi ne zaman?



Binlerce memur adayının gözü 2018 KPSS'de. KPSS tarihi ne zaman? Önceki yıllarda KPSS’de çıkan sorular hangileri? Memurluk için birçok mesleğin kapısını açan KPSS adayların sınavların başvuru sürecini yakından takip etmek için haberimizi okuyabilirsiniz.

İyi bir puan alıp devlet kadrolarına atanmak için yüz binlerce adayın hazırlandığı KPSS sınavının yapılmasına 6 ay kadar bir süre kaldı. Adaylar sınava girebilmek için yapacakları, sınav ve başvurunun tarihini merak etmeye başladı.

KPSS SINAV VE BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU

2018 KPSS Önlisans sınavı başvuruları Mart 2018 tarihleri arasında/Sınav Ekim 2018,

2018 KPSS Ortaöğretim sınavı başvuruları Mart 2018 tarihleri arasında/Sınav Ekim 2018,

KPSS'DE ÇIKMIŞ SORULAR

Binlerce insanın heyecanla beklediği KPSS’ye 6 ay kaldı. ÖSYM, son yıllarda sınav sisteminde büyük ölçüde değişikliğe gitti. Özellikle Genel Kültür ve Genel Yetenek testleri artık sadece çalışılarak yapacak sorular olmaktan çıktı. Sözel ve sayısal mantık, genel kültür ve tarih sınavın belirleyici testleri arasında yer alacak. Bunca emek umarız boşa gitmez ve hak eden istediği puanı alabilir.

ÖSYM'nin bizlere sunduğu testlerin soru ve cevaplarını sizlerle paylaşıyoruz. Özellikle son 3 yıl, 2018 KPSS'de gelebilecek soru tarzları açısından bizlere fikir verebilir.

KPSS'DE ÖNCEKİ SENELERDE ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYIN

KPSS ORTAÖĞERTİM ÖNLİSANS SINAV GİRİŞ YERLERİ TIKLA ÖĞREN

KİMLER KPSS'YE BAŞVURABİLİR

Bu yıl KPSS başvuruları ilk olarak Mart 2018 tarihinde başlayacak. KPSS sınav başvuru tarihleri, mezun olunan öğrenim grubuna göre değişecek. Yani Lisans ve ortaöğretim için yapılacak başvuru tarihleri farklı tarihlerde başlayıp farklı tarihlerde sonlanacak. Ortaöğretim (Lise ve dengi meslek lisesi) (KPSS/2 sınavına girmektedirler), ön lisans (İki yıllık meslek yüksekokulu ve iki yıllık açık öğretim) (KPSS/2 sınavına girmektedirler), lisans (Dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim) (KPSS/1 sınavına girmektedirler), yüksek lisans ve doktora diploması almış olanlar ise başvurularını lisans diploması aldıkları alandan yapmakta ve daha sonra tercihlerini bu alan üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Konular

Top